Verras iedereen met deze heerlijke lavendelkoekjes!

Verras iedereen met deze heerlijke lavendelkoekjes!

Lavendel kennen we allemaal vanwege de heerlijke geur.
Tegenwoordig fleurt lavendel niet alleen je tuin op, je kan er ook in je huis en in je keuken alle kanten mee uit!
Vandaag maak ik samen met jullie lavendelkoekjes.
Proef jij mee?

TIJD

Bereiding: 15 minuten

Baktijd: 15-20 minuten

 

Wat heb ik nodig voor 25 lavendelkoekjes?

125 gram geraspte kokos
200 gram tarwebloem
150 gram suiker
100 gram boter
30 milliliters melk
1 ei
1 zakje vanillesuiker
snuifje zout
2 tl verse blauwe lavendelblaadjes/ gedroogde lavendel

Welk materiaal heb je nodig?

Weegschaal

 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden warme lucht.
  2. Mix de suiker met de zachte vetstof (boter) tot een gladde massa.
  3. Voeg het ei toe en meng dit er goed doorheen.
  4. Doe de bloem, vanillesuiker en het snuifje zout erbij.
  5. Roer de kokosrasp en de lavendel erdoor.
  6. Voeg eventueel nog wat melk toe, mocht het deeg te vast zijn.
  7. Bekleed twee platen met bakpapier.
  8. Verdeel het deeg in 25 bolletjes.
  9. Maak de bolletjes rond en druk ze plat op de bakplaat.
  10. Bak de koekjes af gedurende 15-20 minuten.

Hoe werk je het af?

Heb je eventueel nog een touwtje of lint in huis?
Neem dan twee gelijke delen. 
Leg de touwtjes gekruist op elkaar en leg er drie koekjes op.
Bind de koekjes samen met de touwtjes en werk het af met een strik.
Presenteer de koekjes op een leuke taartstaander of schaal. 
Geniet ervan!

Lavendelkoekjes

TIP

Eet je glutenvrij? Vervang dan de 200 gram tarwebloem door 175 gram glutenvrije bloem.



Geef een reactie