Frisse hap: zalmtartaar met appel en limoen!

Frisse hap: zalmtartaar met appel en limoen!

Een heerlijk licht voorgerechtje, een fris hapje of een gezond tussendoortje.
Rauwe vis schrikt sommige mensen al eens af, ik vind dat volkomen onterecht!
Een tartaar van rauwe zalm met appeltjes en limoen zorgt ervoor dat de spijsvertering meteen opgang gezet wordt. 
Zo start je met een licht gevoel aan je hoofdgerecht!

 

TIJD

Bereiding: 15 minuten

Aan tafel na: 15 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen (voorgerecht) 10 personen (hapje)?

1 zalmfilet (diepvries is hier geen enkel probleem)
1 halve groene appel
1 rode ui
2 el limoensap
1 tl limoenrasp
snuifje peper en zout

 

Hoe maak je het?

  1. Snijd de (ontdooide) zalm heel fijn in blokjes van 1 cm (brunoise).
  2. Neem een halve appel en snij ook deze in fijne blokjes van 1 cm (brunoise), voeg dit toe aan de fijn gesneden zalm.
  3. Snipper de ui fijn en voeg ook dit toe.
  4. Rasp de limoen en gebruik 1 tl rasp + 2 el sap.
  5. Meng dit onder het mengsel van zalm, appel en ui.
  6. Kruid af met peper en zout.
Aan tafel!
 

Hoe werk je het af?

Indien je het serveert al voorgerecht, kun je dit perfect dresseren in een dresseerring.
Heb je misschien nog schelpen van Sint-jacobsvruchten over? Was deze dan goed af en gebruik deze om je hapje op te presenteren!
Eet je dit als hapje? Leg het dan op zilveren lepels of doe het in kleine glaasjes.

 

zalmtartaar

TIP

Je kan hiervoor ook diepvries zalm gebruiken. Vis wordt vaak alleen maar gekoeld en blijft zo enkele weken liggen. Bevroren vis is daarom vaker ‘verser’. Doordat het direct wordt ingevroren gaan er minder vitaminen en mineralen verloren.

 



Geef een reactie