Side dishes voor bij je fondue of gourmet!

Side dishes voor bij je fondue of gourmet!

De komende weken staan volledig in het teken van samen tafelen.
Heb je een van de komende dagen etentjes gepland met de familie?
Verzorg je bijvoorbeeld een gourmet of fondue avond?
Hieronder geef ik enkele leuke bijgerechtjes prijs! 
Italiaanse pasta salade, couscous met gegrilde groenten, aardappelsalade en rauwkostsalade komen aanbod!

Italiaanse pasta salade

TIJD

Bereiding: 20 minuten

Aan tafel na: 20 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 8 personen?

200-300 gram pasta spirale
100 gram chorizo
50 gram zongedroogde tomaten
190 gram pesto
50 gram pijnboompitjes
1/2 zak rucola
100 gram Parmezaanse kaas
20 stuks kerstomaat
125 gram mozzarella bolletjes
enkele takken verse basilicum
eventueel wat balsamico of truffelolie 

Hoe maak je het?

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. 
  2. Halveer ondertussen de zongedroogde tomaten, de kerstomaten en de mozzarella bolletjes.
  3. Snij de chorizo plakjes in kleine reepjes.
  4. Giet de pasta af en laat deze goed uitlekken en afkoelen. 
  5. Schep de pasta in de schaal en meng de pesto, rucola en de Parmezaanse kaas eronder.
  6. Meng nadien ook de fijne reepjes chorizo onder dit pasta mengsel.
  7. Meng ook de zongedroogde tomaten, kerstomaten en de mozzarella bolletjes eronder.
  8. Voeg eventjes nog wat olijfolie/truffelolie of olie van de zongedroogde tomaten toe.
  9. Bak de pijnboompitjes in een pan mooi goudbruin. Zodra de pitjes bruin zien, moet je ze ineens uit de pan nemen anders kleuren ze verder door de warmte van je pan. Voeg ook de pijnboompitjes toe aan het pasta mengsel.
  10. Snij de verse basilicum fijn en voeg ook dit toe.

Aan tafel!

side dish

Hoe werk je het af?

Werk de pasta af met balsamico of truffelolie.
Geniet ervan! 

Couscous met gegrilde groenten

TIJD

Bereiding: 20 minuten

Aan tafel na: 20 minuten

Wat heb ik nodig voor 8 personen?

200- 300 gram couscous (zakjes of voorgekookt)
2 stuks rode puntpaprika
1 paprika van elke kleur rood, groen en geel
50-80 gram amandelschilfers
enkele takken verse koriander
2 hele of 100 gram gerapste wortel
enkele blaadjes verse munt

Hoe maak ik het?

  1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op het pak. 
  2. Maak ondertussen de puntpaprika’s en de gewone paprika’s schoon
  3. Verwijder de schil rond de paprika’s (met een dunschiller of door te roosteren in de oven).
  4. Gril deze groenten enkele minuten in een grillpan
  5. Bak de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. 
  6. Gooi ze geregeld om zodat ze niet verbranden.
  7. Zodra de schilfers bruin zien, moet je ze ineens uit de pan nemen anders kleuren ze verder door de warmte van je pan.
  8. Snij de verse koriander fijn.
  9. Meng deze groenten, amandelschilfers en koriander onder de couscous.
  10. Werk af met wat olijfolie. Giet dit over de couscoussalade.
  11. Strooi de fijn gesneden munt over de couscous salade.

Aan tafel!

Hoe werk je het af?

Met fijn gesneden verse munt.
Enjoy! 

Rauwkostsalade met ananas en walnoten

tijd

Bereiding: 15 minuten

Aan tafel na: 15 minuten

Wat heb ik nodig voor 8 personen?

200 gram geraspte wittekool
200 gram geraspte wortel
70 gram walnoten
1/2 verse ananas
enkele sprieten verse bieslook
200 gram bieslook vinaigrette

Hoe maak ik het?

  1. Neem een schaal waarin je de rauwkostsalade wil presenteren.
  2. Voeg de geraspte kool samen met de geraspte wortelen.
  3. Hak de walnoten fijn en voeg ook die toe aan het mengsel.
  4. Maak de verse ananas schoon en snij de helft van de ananas in fijne blokjes.
  5. Voeg ook dit doe aan de andere groenten.
  6. Voeg de bieslook vinaigrette toe aan dit mengsel.
  7. Meng alles goed door elkaar.
  8. Indien de rauwkostsalade te droog is kun je ook wat extra vinaigrette/yoghurt of mayonaise toevoegen.
  9. Voeg tenslotte de verse bieslook toe aan de rauwkostsalade.

Aan tafel!

side dish

Hoe werk je het af?

Met fijn gesneden bieslook.
Enjoy! 

Aardappelsalade met spekjes

tijd

Bereiding: 25 minuten

Aan tafel na: 25 minuten

Wat heb ik nodig voor 8 personen?

1 kilogram gekookte krieltjes
5 el mayonaise
3 el zure room
enkele sprieten verse bieslook
100 gram spekjes
1 bos lente ui
1 sjalot
50 gram zilveruitjes

Hoe maak ik het?

  1. Neem een pan en vul deze met water en de gekookte krieltjes. 
  2. Zet deze op het vuur zodat het water begint te koken.
  3. Kook de krieltjes gedurende 5 minuten.
  4. Controleer eventjes met een mespunt of ze beetgaar zijn.
  5. Let op dat je ze zeker niet kapot kookt.
  6. Giet de krieltjes af en laat deze goed afkoelen.
  7. Meng de mayonaise en zure room onder de afgekoelde krieltjes.
  8. Snij de lente ui en de sjalot fijn en voeg ook dit toe aan de aardappelsalade.
  9. Bak de spekjes lekker krokant en laat deze eventjes uitlekken op een velletje keukenrol.
  10. Zodra het vet is opgenomen in de keukenrol, mag je ook de spekjes toevoegen aan de aardappelsalade.
  11. Snij de verse bieslook fijn en voeg ook dit toe.

Aan tafel!

side dish

Hoe werk je het af?

Met fijn gesneden bieslook en enkele ringen lente ui.
Smullen maar!



Geef een reactie