Verwelkom Italië in jouw keuken met deze spaghetti alla carbonara!

Verwelkom Italië in jouw keuken met deze spaghetti alla carbonara!

Deze klassier wordt vaak bereid met room. In mijn ogen eeuwig zonde!
Met dit recept maak je een voortreffelijke spaghetti alla carbonara met spek.
Een zeer lekker én eenvoudig recept! 
Hoe krijg je mij stil? Door een goed gevuld bordje pasta alla carbonara voor mijn neus te zetten.

TIJD

Bereiding: 20 minuten

Aan tafel na: 20 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen?

500-600 gram spaghetti
200 gram gerookte spekblokjes
100 gram Parmezaanse kaas (liefst in een blok)
4 eieren
1 teen knoflook
1 sjalot
snuifje peper en zout
eventueel truffelolie of eventueel verse basilicum
eventueel champignons

Hoe maak je het?

  1. Kook de pasta al dente.
  2. Ondertussen bakken we de spekjes krokant. Snipper de sjalot, plet de look en voeg dit toe aan de spekjes.
  3. Neem een grote kom en klop daarin de eieren los.
  4. Voeg de kaas, spekjes, knoflook en sjalot toe.
  5. Kruid dit goed af met peper en zout.
  6. Giet de pasta af en meng dit onder het spek- en eimengsel.
  7. Wanneer je dit goed door elkaar hebt gemengd, kun je de borden opscheppen.

Aan tafel! 

Hoe werk je het af?

Serveer dit in een diep bord of op een bord met randjes.
Werk af met een takje basilicum en wat truffelolie.

TIP

Werk af met een beetje truffel olie!
Je kan er ook een vegetarische pasta van maken en de spekjes vervangen door diverse champignons.

Eventueel kun je ook nog een beetje room toevoegen aan het mengsel van eieren en kaas. Zo maak de de saus nog iets smeuïger.



Geef een reactie