Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots
18 februari 2019
Voor de eeuwige twijfelaars presenteer ik mijn duo van witte en bruine chocolademousse!
Vandaag bereid ik mijn mama haar lievelingsdessert! Duo van witte en bruine chocolademousse. Gemakkelijk voor te bereiden en à la minute fijn af te werken.
Smelt de chocolade au bain marie. Neem twee (verschillende maten) kookpotten. Doe in de grootste kookpot water en verhit dit. Plaats de andere pot in de pot met kokend water en smelt daarin de chocolade. Je hoeft maar een bodempje water in de onderste pot te doen. Zo creëer je een stoomeffect.
Scheid de dooiers en de eiwitten.
Doe de eidooiers met de suiker in een grote mengkom. Klopt dit op tot een schuimige bleke massa.
Giet de gesmolten chocolade bij het eiermengsel en roer dit goed door elkaar. Zie dat de chocolade volledig gesmolten is. Er mogen geen klontjes chocolade meer zijn.
Klop ondertussen de room lobbig (yoghurt dikte).
Spatel ook de room door dit mengsel.
Klop nu de eiwitten op.
Spatel deze voorzichtig onder het chocolademengsel.
Roer hier niet te brut in, dan breek je namelijk de binding af.
Verdeel de chocolademousse over de glaasje. Neem hiervoor doorschijnend glas. Dit presenteert mooi met de twee kleuren mousse.
Plaats deze 1-2 uur in de koeling voordat je de witte chocolademousse erover giet.
witte chocolademousse:
Smelt de chocolade au bain marie. Neem twee (verschillende maten) kookpotten. Doe in de grootste kookpot water en verhit dit. Plaats de andere pot in de pot met kokend water en smelt daarin de chocolade. Je hoeft maar een bodempje water in de onderste pot te doen. Zo creëer je een stoomeffect. Roer voortdurend door de witte chocolade zodat deze zeker niet te warm wordt.
Week de gelatine in een kommetje met koud water.
Voeg de gelatine toe aan de warme witte chocolade.
Klop ondertussen de room lobbig (yoghurt dikte).
Roer deze room onder de warme witte chocolade.
Scheid de dooiers en de eiwitten. We gebruiken geen eidooiers voor deze bereiding.
Klop de eiwitten op en spatel ook dit voorzichtig door het chocolade-roommengsel.
Neem de glazen/potjes bruine chocolademousse en verdeel de witte chocolademousse erover.
Laat dit nu zeker nog 2-3 uur opstijven.
Hoe werk je het af?
Na 4-5 uur opstijven, kun je de chocolademousse serveren. Werk af met poedersuiker of cacaopoeder. Leg er nog wat blauwe besjes, frambozen, bresilienne nootjes of cocos op.
TIP
Lust je liever enkel bruine chocolademousse? Dan vul je het glaasje verder af met bruine chocolademousse en laat je de witte achterwegen.