Wentelteefjes uit grootmoeders keuken met vanillesuiker en kaneel!

Wentelteefjes uit grootmoeders keuken met vanillesuiker en kaneel!

Wentelteefjes krijgen diverse namen: gebakken bokes, verloren brood, pain perdu, …
Uiteindelijk is dit vooral een goede manier om oud brood te verwerken. 
Ideaal als ontbijtje of voor tijdens de brunch op zondag!

 

TIJD

Bereiding: 5 minuten

Baktijd: 3-5 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen?

500 ml melk
2 eieren
3 zakjes vanillesuiker
2 tl gemalen kaneel
12-16 sneetjes brood (liefst witbrood)
50 gram ongezouten boter
rode vruchten (zoveel als je wenst)
100 dl verse room/ kant en klare slagroom
eventueel nog wat suiker of siroop (kandijsiroop, ahoornsiroop, …)

Welk materiaal heb je nodig?

koekenpan

Hoe maak je het?

  • Neem de sneetjes brood (dit kan perfect iets ouder brood zijn) en snij de korstjes eraf. 
  • Klopt het ei, de vanillesuiker, melk en kaneel los in een kom.
  • Wentel de sneetjes brood 1 voor 1 door het eimengsel.
  • Verhit een beetje boter in een ruime koekenpan en bak de wentelteefjes 2-3 minuten op elke zijde in de pan. 
  • Spatel ze voorzichtig om en laat ook de andere zijde goudbruin kleuren.
  • Neem de wentelteefjes uit de pan en verhit opnieuw wat boter in de pan.
  • Wentel de volgende boterhammen door het eiermengsel en bak ook deze goudbruin aan elke kant.

Hoe werk je het af?

Werkt de wentelteefjes af met rode vruchten, slagroom, kaneel, suiker en/of siroop.

  1. Trek een lijn met kaneelpoeder. Vul een tl met kaneelpoeder en trek daarmee een lijn op de bord.
  2. leg op die lijn wat rode vruchten.
  3. leg ook op andere plaatsen op het bord wat rood fruit. Heb je enkel frambozen in huis? Dan kun je uiteraard ook alleen werken met frambozen.
  4. Kies je voor verse slagroom, klop deze dan eventjes op en verdeel dit in een spuitzak. 
    Spuit toefjes room op het bord.
  5. Eventueel werk je het gerecht nog verder af met suiker of siroop.

TIP

Wist je dat: De herkomst van het woord “wentelteefje” onduidelijk is? Wentelteefje kan zijn afgeleid van wentel-’t-eventjes. 

Wat ook erg lekker is: leg 1 wentelteefje op het bord. Leg er stukjes aardbei tussen en schenk er siroop over. Leg er terug 1 wentelteefje op en leg daar plakjes banaan op. Spuit slagroom op de banaanstukjes en leg het 3de wentelteefje er boven op. We bouwen een torentje van wentelteefjes. 

Wentelteefjes
Wentelteefjes


Geef een reactie