Een heerlijk bordje comfort food: Gnocci met spinazie, tomaat en mozzarella

Een heerlijk bordje comfort food: Gnocci met spinazie, tomaat en mozzarella

Ik ben er dol op! Toch is dit de eerst blogpost die ik erover schrijf.
Hoog tijd dus om jullie kennis te laten maken met deze lekkernij.
Ik ben helemaal gek op ovenschotels.
Ze zijn gemakkelijk voor te bereiden, het is gemakkelijk om ineens grotere porties klaar te maken én zorgt voor bijzonder weinig afwas

In dit gerecht, bereid ik een heerlijke vega Gnocci. 
Het lekkere aan dit gerecht is dat het in de oven een heerlijk knapperig korstje krijgt, smullen maar! 

TIJD

Bereiding: 30-35 minuten

Aan tafel na: 30-35 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen?

600 gram gnocci
1 bol mozzarella
3 tomaten
200-250 gram spinazie (diepvries of verse)
een handje vol verse basilicum
 250 ml tomatenpassata of een pot tomatensaus
een snuifje peper en zout
2 tl oregano
2 tl paprikapoeder
1-2 knoflook
1 ui
50 gram pijnboompitjes

Hoe maak je het?

  • Plaats een grote pot met water met zout op het vuur om de Gnocci in te koken.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden hete lucht.
  • Kook de gnocci gaar in water met zout. Hou dit goed in de gaten, gnocci is namelijk snel klaar.
    Vanaf dat dit boven komt drijven is dit gaar. 
  • Zodra dit boven drijft, mag je dit uit de pot halen en laten afkoelen.
  • Snipper ondertussen de ui en look fijn. 
  • Snij ook de tomaten in blokjes.
  • Warm de passata op en kruid deze af met peper, zout, paprikapoeder en organo.
  • Voeg de look, blokjes tomaat en ui toe aan de passata.
  • Indien je verse spinazie neemt, mag je deze afspoelen en gaarkoken. Mocht je diepvries spinazie nemen mag je deze in een steelpannetje of in de microgolf laten ontdooien. Meng nadien de spinazie door de tomatensaus.
  • Voeg de gnocci toe aan de tomatensaus.
  • Giet dit mengsel in een ovenschotel.
  • Voeg de pijnboompitjes en de basilicum toe aan deze schotel. 
  • Snij de mozzarella in dunne plakjes en leg dit over de gnocci.
  • Bak deze schotel ongeveer 20 minuten af in de oven. 

Aan tafel! 

Gnocci
Gnocci

Hoe werk je het af?

Werk af met wat verse basilicum en eventueel wat balsamico en parmezaan. Je kunt hier ook altijd wat Seranoham bij serveren. Ook onwijs lekker! 

GENIET!

TIP

Lust je toch graag vlees bij dit gerecht? Bak dan spekjes of gehakt en voeg dit toe aan de tomaten saus. 
Heb je nog zongedroogde tomaatjes liggen? Voeg deze dan toe aan de tomatensaus. 

Gnocci
Gnocci


Geef een reactie