Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots
2 december 2019
Ouderwetse komkommersalade
We eten vanavond een vegetarische curry. Mijn vriend heeft besloten om iets minder vlees te eten. Ik zelf ben niet zo’n grote vleeseter maar hij wel. Vanaf nu gaan we een beetje flexitariën. Af en toe vlees en veel meer groenten. Ik besluit m’n curry te bereiden zonder vis/vlees maar met enorm veel groentjes. Ik wil de curry wat op frissen met deze heerlijke ouderwetse zurige kommersalade als bijgerecht. Enorm eenvoudig maar toch een extraatje!
TIJD
Bereiding: 10 minuten
Aan tafel na: 10 minuten
Wat heb ik nodig voor 4 personen?
1 komkommer 1 ui 4 el natuur azijn 2 el arachideolie 1 handje verse peterselie een snuifje peper en zout 3-4 el witte wijn azijn
Hoe maak je het?
Was de komkommer en droog deze nadien terug af.
Rasp de komkommer in fijne plakjes.
Leg de komkommerplakjes ineens in de serveerschaal/kom.
Snipper het uitje fijn en voeg dit toe aan de komkommer.
Voeg de eetlepels natuur azijn, witte wijn azijn en arachideolie toe.
Kruid de salade goed af met peper en zout.
Hak de peterselie fijn en voeg ook dit toe aan de salade.
Hoe werk je het af?
Werk deze salade eventueel nog af met een beetje suiker of limoensap.
TIP
Heb je geen natuurazijn of witte wijn azijn? Vervang dit dan door een andere azijn bijvoorbeeld Sushi azijn, rode wijnazijn , …