Foodblog voor huisgemaakte recepten en leuke hotspots
3 februari 2020
Preisoep met krokant gebakken spekjes
Binnen de 30 minuten tover je deze heerlijke soep op tafel. Enorm eenvoudig te bereiden & zeer lekker!
TIJD
Bereiding: 30 minuten
Aan tafel na: 30 minuten
Wat heb ik nodig voor 6-8 personen?
1 ui 2 preiwitten + wat extra groen van de prei 3 el bloem 1 liter kippenbouillon of 1 liter water en 2 blokjes kippenbouillon 1 dl room 150 gram gezouten spek een snuifje peper, zout en cayennepeper olijfolie
Hoe maak je het?
Snipper de ui fijn en snij de prei in fijne ringen.
Fruit de ui en de prei in een scheutje olijfolie. Zet het vuur niet te hard. Het is niet de bedoeling dat je de groenten gaat bakken/ verkleuren.
Strooi de bloem over de stukje prei en ui.
Meng dit alles goed door elkaar.
Voeg de kippenbouillon toe en roer alles goed door elkaar.
Laat dit 10-15 minuten goed door pruttelen .
Mix de soep, passeer de soep door een puntzeep.
Proef de soep en kruid deze goed af met peper, zout en cayennepeper. Er mag best wat pit in zitten!
Aan tafel!
Hoe werk je het af?
Warm de soep op, voeg de spekjes toe, en werk de soep af met wat room. Roer alles goed door elkaar. Serveer de soep in een kommetje en strooi er nog wat groen van de prei over.
TIP
Je kunt deze soep perfect invriezen! Voeg de spekjes en room dan nog niet toe. Lust je niet graag room? Vervang dit dan door een beetje cocosmelk! Ook enorm lekker!