De basisingrediënten van een milkshake zijn roomijs, melk en eventueel fruit. Gebruik hiervoor nooit meer fruit dan melk of ijs, want dan zal je eerder een smoothie krijgen.
Hoe zit het juist met de verhouding melk en ijs ?Kun je dit zelf uitproberen? Met 1 deel melk tegenover 1,5 delen ijs zit je in ieder geval goed. Let wel op met het fruit, want dat kan je shake verdunnen. Mocht je hem te loperig vinden, kun je altijd nog extra roomijs toevoegen. Mocht je de milkshake te dik vinden, voeg dan melk toe. Gebruik nooit ijsblokken in een milkshake. Dit zorg ervoor dat de shake waterig wordt. Ijsblokken gebruik je dan weer wél in een smoothie.
Aangezien we nooit ijsblokjes gebruiken, is het wel aan te raden om je melk goed koud te zetten.
Hieronder geef ik enkele receptjes. Dit is steeds voor 1-2 milkshakes.
Bananenmilkshake:
- Neem 100 ml melk en doe dit in de blender.
- Voeg 150 ml roomijs toe en kies hiervoor bijvoorbeeld vanille of bananenijs.
- Voeg 1 banaan toe.
Indien je hem niet zoet genoeg vindt, kun je nog suiker of honing toevoegen.
Aardbeienmilkshake:
- Neem 100 ml melk en doe dit in de blender.
- Voeg 150 ml roomijs toe. Kies bijvoorbeeld voor aardbeienroom ijs.
- Voeg 100 gram aardbeien toe.
Indien je hem niet zoet genoeg vindt, kun je nog suiker of honing toevoegen.
Chocolademilkshake:
- Neem 100 ml melk en doe dit in de blender.
- Voeg daaraan 150 ml chocoladeroomijs toe
- Voeg eventueel nog wat suiker of chocoladesiroop toe aan de milkshake.
- Neem 100 ml melk en doe dit in de blender.
- Voeg 150 ml vanilleroomijs toe.
- Voeg een beetje chocoladesiroop toe en 3-4 Oreo koekjes
Speculaas-peermilkshake:
- Neem 100 ml melk en doe dit in de blender.
- Voeg 150 ml roomijs toe. Kies bijvoorbeeld voor speculaasroomijs.
- Voeg 50-70 gram peer toe aan de milkshake.
- Voeg nog enkele speculaaskoekjes toe.