Chocolade cake op z’n best!

Chocolade cake op z’n best!

Mijn vriend vraagt om nog eens iets lekkers te bakken.
Aangezien hij niet zo’n zoete kauw is, sta ik een beetje versteld van zijn vraag.
Hij heeft nog eens zin in een lekker dessertje met chocolade.
En daar weet ik wel raad mee! 

Hieronder bereid ik een heerlijke chocolade cake!
De meeste van deze ingrediënten heeft iedereen altijd wel in huis.

Let’s go!

TIJD

Bereiding: 15 minuten

Klaar na: 40 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 8-12 stukjes cake?

200 gram pure chocolade
100 gram suiker
1 tl bakpoeder
3 eieren
150 gram boter
125 gram bloem
1 el kaneel

Eventueel wat rood fruit, cacao poeder, bloemsuiker of vanille ijs om dit bordje verder te dresseren. 

Hoe maak je het?

  • Smelt de chocolade au bain marie. 
  • Klop ondertussen de 3 eieren los.
  • Voeg de suiker toe aan de 3 eieren.
  • Roer dit alles goed door elkaar.
  • Voeg de klontjes (zachte) boter toe aan het eier – en suikermengsel
  • Voeg nadien ook beetje bij beetje de gesmolten pure chocolade toe.
  • Blijf ondertussen alles goed door elkaar roeren, zodat de eieren niet kunnen gaan stollen. 
  • Voeg het bakpoeder en de bloem toe aan het chocolade mengsel.
  • Neem een bakvorm en vet deze goed in met boter. Strooi er nadien bloem in en zorg dat alle boter met bloem bedekt is.
  • Stort het chocolademengsel in de bakvorm en bak dit gedurende 25 minuten af op 190 graden (eventueel met lage stoomtoevoeging mocht je een stoomoven hebben). 
  • Neem de cake uit de oven en laat deze afkoelen.
  • Neem een dresseerring en steek hiermee stukje cake uit. 

 

Hoe werk je het af?

Leg dit stukje cake op een mooi bordje er werk af met vers fruit, cacaopoeder, bloemsuiker of bijvoorbeeld een bolletje vanille ijs. 

chocolade cake
chocolade cake


Geef een reactie