De klassieke BLT-sandwich anders bekeken!

De klassieke BLT-sandwich anders bekeken!

Deze klassieker doet het altijd goed voor de lunch! Wij voegen er wat extra elementen aan toe om hem nog lekkerder te maken!
Een lekker stukje brood dat rijkelijk wordt belegd en geserveerd wordt met een zalige dipsaus! 

Plan jij nog een leuke wandeling dit weekend en ben je opzoek naar iets lekkers om in de picknickmand te stoppen? 

TIJD

Bereiding: 15 minuten

Aan tafel na: 15 minuten 

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen?

12 sneetjes maisbrood of meergranenbrood (eventueel kan gewoon witbrood ook indien je dit liever lust)
100 gram bacon
1 rode ui
2 eetrijpe avocado’s
4 sneetjes kippenwit
1 krop sla
1 tomaat

 

Hoe maak je het?

  1. Rooster de sneetjes brood in in een broodrooster of in de oven.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de bacon in 5 min. krokant.
  3. Neem de bacon uit de pan en laat dit eventjes uitlekken op keukenpapier.
  4. Snijd de rode ui half door en verdeel deze in  halve ringen.
  5. Bak deze ringen 2 min. in het achtergebleven bakvet van de bacon.
  6. Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snij deze in dunnen plakjes.
  7. Snij nadien ook de tomaten in fijne plakjes.
  8. Snij de plakjes kippenwit schuin door.
  9. Neem 3 sneetjes brood per BLT-sandwich. 
  10. Nadat de sneetjes geroosterd zijn mag je ze ineens schuin doorsnijden. 
  11. Smeer cocktailsaus/allioli/ thousand island saus/basilicum mayonaise/  … op de 2 sneetjes. 
  12. Neem 1 sneetje met saus en leg er eerst een half plakje kippenwit op. Neem nadien de avocado, tomaten, uien, bacon en sla en leg dit erbij op. 
  13. Neem vervolgens de volgende snee met saus en leg daarop opnieuw kippenwit, avocado, tomaat, ui, bacon en sla op.
  14. Neem de 2 belegde sneetjes en leg dezer op elkaar. Neem ook het 3de stukje toastbrood en leg dit er tenslotte boven op.
  15. Steek een prikker door de 3 delen.  
Smakelijk! 

Hoe werk je het af?

Ik snij deze sandwich in 2 delen en steek er een prikker door. Leg deze schuin op elkaar op je bord.

TIP

Je kunt deze avocado ook prakken. Op die manier liggen er iets minder plakjes op de sandwich zodat het iets minder zal gaan verschuiven bij het opeten. 



Geef een reactie